Zoek je iets anders?


Hi Else, wat leuk dat je je ervaring bij Appèl hier wilt delen. Vertel, wat is jouw rol geweest bij Appèl?
Ik heb stagegelopen bij het HR-team van Appèl. Mijn afstudeerstage bestond uit het schrijven van een scriptie, wat betekende dat ik vooral bezig was met mijn onderzoek. Ik kreeg alle tijd en ruimte om hiermee bezig te zijn, maar het werd ook toegejuicht om een kijkje te nemen bij andere dingen die ik interessant vond. Tijdens mijn afstudeerstage bij Appèl kon ik dus letterlijk een kijkje in de keuken nemen. Op de verschillende cateringlocaties, maar ook op het servicekantoor was veel te leren en te zien.

Hoe vond je je stage bij Appèl?
Heel leuk! Er werd echt tijd voor mij en mijn onderzoek genomen. Maar ook andere onderwerpen die mijn interesse hebben kregen de volle aandacht. Zo vind ik de inkoopafdeling erg interessant. Terwijl dit niks te maken had met mijn onderzoek, werd er meteen een kennismaking gepland en kon ik vragen stellen aan het afdelingshoofd van inkoop. Hoe gaaf dat je tijdens je stage een kijkje kan nemen op de verschillende afdelingen. Zo waren er ook afdelingen en functies waar ik nog nooit van gehoord had, super interessant.

Hoe gaaf dat je tijdens je stage een kijkje kan nemen op de verschillende afdelingen!

ELSE VAN RIJN

Wat is je het meeste bijgebleven?
Mijn onderzoek was zo ingericht dat ik ook praktijkervaring kon opdoen en mee mocht werken op verschillende catering locaties. Het meewerken op deze locaties vond ik erg leuk, omdat geen dag hetzelfde was. De ene dag werkte ik op het servicekantoor aan mijn onderzoek, en de volgende dag was ik op locatie te vinden en stond ik samen met de cateringmedewerkers een enorme hoeveelheid soep te bereiden op een beurs. Als je wilt, kan je week er dus elke keer heel anders uitzien.

Heb je nog een boodschap voor toekomstige stagiair(e)s van Appèl?
Maak gebruik van het feit dat je stage loopt bij een organisatie als Appèl, waar heel veel gebeurt en waar mensen je graag willen uitleggen waar ze mee bezig zijn. Jouw interesse in hun werk en de organisatie wordt alleen maar gewaardeerd! En geniet van de heerlijke lunches, want een stageperiode gaat snel voorbij en dan moet je het weer doen met je eigen lunchcreaties. En geloof me, die gaan het niet winnen.

Benieuwd geworden?

Benieuwd geworden naar een stage op ons hoofdkantoor? Neem dan een kijkje op onze vacaturepagina of mail naar hr@appel.nl. We zijn altijd op zoek naar enthousiaste toppers!